PROFIEL VAN HET BEROEP
In de opleiding keukenmedewerker leren de jongeren volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mis-en-place) en vaat uit te voeren. Ze leren ingrediënten te verwerken tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van basiskooktechnieken stoven, koken, bakken en blancheren.
INHOUD
De opleiding Keukenmedewerker bestaat uit 2 modules:
- Initiatie keuken
- Keukentechnieken
De leerlingen krijgen tijdens de lessen overwegend praktijk, aangevuld met een klein beetje theorie. Dit ter ondersteuning van hun praktijk.
VERVOLGTRAJECT
Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd wordt een deelcertificaat uitgereikt.
Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd wordt een certificaat uitgereikt.
Na deze opleiding kan je starten met de opleiding van hulpkok.
TEWERKSTELLING
De leerlingen worden tewerkgesteld in een keuken van restaurant, taverne of met gelijkwaardige opleidingsmogelijkheden. Ze werken steeds onder het toeziend oog van hulpkok en/of kok.