In deze opleiding “keukenmedewerker duaal” start je in de tweede graad en deze duurt 2 schooljaren, waarvan kan worden afgeweken in functie van de individuele handelingsplanning van een jongere.
Je verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen, je past basiskooktechnieken toe zoals stoven, koken, bakken en blancheren. Je leert snijtechnieken toepassen, recepturen volgen, dresseren, allerlei keukengereedschap gebruiken, groenten en fruit reinigen, maar ook de vaat doen.
Je maakt de bereidingen volgens de instructies van de kok en jij bent verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen.
Vanaf de derde graad kan je dan doorstromen naar de opleiding “restaurant-keuken duaal”.
Hulpkelner duaal
2de graad
Je helpt bij het klaarmaken van de zaal, het indekken en decoreren van tafels, je noteert en organiseert reservaties. Je bent sociaal en houdt ervan gasten te onthalen en op hun gemak te stellen. Je kan menukaarten toelichten en gerechten en dranken professioneel opdienen en afruimen. Je bent steeds attent voor de wensen van de klant en geeft instructies door aan keukenmedewerkers voor verdere bereidingen. Ook het afrekenen behoort tot je takenpakket.
Deze duale opleiding is vanaf de tweede graad en loopt over 2 jaren.
Vanaf de derde graad kan je dan doorstromen naar de opleiding “restaurant-keuken duaal”.