BALEN: BOUDEWIJNLAAN 15/3    2490 BALEN               –     014 31 03 66

HERENTALS: MENENSTRAAT 21    2200 HERENTALS     –     014 21 27 79

Auto

Bandenmonteur duaal
2de graad

Onderhoudsmechanica auto duaal
3de graad

Jongens en hun auto’s … Hier starten we nog niet meteen met een duik onder de motorkap. Eerst leer je over de banden zodat je als bandenmonteur alvast aan de slag kan.

De opleiding “bandenmonteur duaal” wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de tweede graad en is arbeidsmarktgericht.

Je leert de eigen werkzaamheden voorbereiden en de veiligheid te waarborgen. Je leert werken in een garage met een brug en krik. Je leert de soorten banden en de codes op een band. Je leert de slijtagekenmerken van een band. Je leert de oude band te demonteren en de nieuwe band te monteren. Je leert om de nieuwe banden uit te lijnen en de auto rijklaar te maken.

De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van de individuele leerweg van een jongere. Daarna stroom je door naar de derde graad : de opleiding “onderhoudsmechanica auto duaal”.

Eindelijk… Die motorkap mag open… Na de opleiding “bandenmonteur duaal” kan je hier, in de derde graad, nu de opleiding vervolledigen.

Je draagt een hele verantwoordelijkheid. Je staat immers in voor de veiligheid van anderen. Je mag controles uitvoeren, herstellingen en vervangingen doen aan personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen in het kader van onderhoud en sneldienstinterventies volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving. Dit allemaal zodat voertuigen rijklaar zijn.

Deze opleiding duurt gemiddeld 2 schooljaren. Daarna ben je afgestudeerd als onderhoudsmecanicien en kan je aan de slag in een garage.

Copyright © 2020 – Centrum Leren & Werken De Vesten

Herentals | Balen