Balen: Boudewijnlaan 15/3    2490 Balen               –     014 31 03 66

Herentals: Menenstraat 21    2200 Herentals     –     014 21 27 79

Metselaar

Profiel van het beroep

De opleiding metselaar is een volledig pakket waarbij jongeren die uitstromen met een certificaat bekwaam zijn om een volledige ruwbouw zelfstandig te verwezenlijken. De jongeren die uitstromen als metselaar zijn eigenlijk volleerde bouwvakkers die over elk aspect van de ruwbouw kunnen meepraten en meedraaien in een bouwbedrijf.

Inhoud

De jongeren werken in de lessen vooral aan hun tekortkomingen die worden vastgesteld op de werkvloer en in de praktijklessen. In de lessen zitten het grootste deel praktische opdrachten maar er komt zeker ook theorie in voor. We denken dan vooral aan alles rond veiligheid en berekeningsoefeningen.

De opleiding metselaar bestaat uit zes modules.

De module basistechnieken metselwerk is altijd de eerste module, de andere modules zijn variabel te volgen, rekening houdend met de situatie op de werkvloer en in de praktijklessen.

Vervolgtraject

 

De jongeren met een certificaat metselaar op zak kunnen in zowat elk bouwbedrijf direct aan de slag. Het beroep metselaar is trouwens een beschermd beroep.

Tewerkstelling

Wij hebben als centrum verschillende contacten met bouwbedrijven in de regio (en daarbuiten) om elke jongere te werk te kunnen stellen in de eigen buurt.

 

Copyright © 2020 – Centrum Leren & Werken De Vesten

Herentals | Balen