Balen: Boudewijnlaan 15/3    2490 Balen               –     014 31 03 66

Herentals: Menenstraat 21    2200 Herentals     –     014 21 27 79

Bandenmonteur

PROFIEL VAN HET BEROEP

In deze modulaire opleiding leer je de kneepjes van het vak om zelfstandig aan de slag te kunnen als bandenmonteur in een bandencentrale. Onze school is een goede voorbereidingen om de knowhow en de vaardigheden onder de knie te krijgen zodat je klaar bent om je volledig te storten op de arbeidswereld! Op school worden er zowel theorielessen als praktijklessen gegeven. Kennis van banden is onontbeerlijk wanneer je een correcte bandenwissel wil uitvoeren op een voertuig. Verkeerde bandenkeuze of een onjuiste inschatting van de toestand van een band kan erge gevolgen hebben. Niet alleen je kennis, maar ook je vaardigheden worden aangescherpt zodat je op een vlotte en correcte manier een band kan vervangen, herstellen of een uitlijning kan uitvoeren. Dit alles leer je op een actieve en ontdekkende wijze waarbij je nadenkt over je leerproces. Natuurlijk heb je hierbij de volle ondersteuning van de leerkracht die samen met jou dit leerproces begeleidt en bewaakt.

INHOUD

We starten onze modules aan de buitenkant van het voertuig en werken zo naar de ophanging toe.

De opleiding bandenmonteur is onderverdeeld in 3 verschillende modules: Montage/Demontage wiel/band, Herstelling band en Uitlijning.

VERVOLGTRAJECT

Wanneer je deze 3 modules afgewerkt hebt dan behaal je het certificaat “bandenmonteur” en kan je beginnen werken of de volgende opleiding starten. Na de opleiding ben je goed voorbereid op de toekomst en kom je terecht in een bandencentrale om als zelfstandig bandenmonteur aan de slag te kunnen.

TEWERKSTELLING

Wanneer we merken dat je arbeidsrijp bent dan kom je terecht in een bandencentrale naar keuze of bekijken we samen of er een plaats vrij is bij de bandencentrales met wie we samenwerken. Natuurlijk is er ook de mogelijk om zelf te solliciteren om een werkplek te vinden naar eigen keuze. Dicht bij huis? gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer? Aan jouw de keuze!

 

Copyright © 2020 – Centrum Leren & Werken De Vesten

Herentals | Balen