Balen: Boudewijnlaan 15/3    2490 Balen               –     014 31 03 66

Herentals: Menenstraat 21    2200 Herentals     –     014 21 27 79

Onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen

PROFIEL VAN HET BEROEP

In deze modulaire opleiding leer je de kneepjes van het vak om zelfstandig aan de slag te kunnen als polyvalent macanicien in een garage om periodiek onderhoud en herstellingen uit te voeren op personenwagen en lichte bedrijfsvoertuigen. Automecanicien zijn is een leuke uitdaging om auto’s in een goede staat en rijdende te houden. Hierbij zullen vaak makkelijke als moeilijkere onderdelen vervangen en afgesteld moeten worden. Onze school is een goede voorbereidingen om de knowhow en de vaardigheden van het sleutelen onder de knie te krijgen zodat je klaar bent om je volledig te storten op de arbeidswereld! Op school worden er zowel theorielessen als praktijklessen gegeven. Aangezien de hedendaagse auto een complexe samenwerking is tussen de verschillende mechanische en elektrische onderdelen wordt er zowel aandacht gegeven aan theorielessen als praktijklessen. Je kan immers geen diagnose uitvoeren als je niet weet hoe een onderdeel werkt. Dit alles leer je op een actieve en ontdekkende wijze waarbij je nadenkt over je leerproces. Natuurlijk heb je hierbij de volle ondersteuning van de leerkracht die samen met jou dit leerproces bewaakt.

INHOUD

In de opleiding leer je de werking van de motor en zijn randorganen kennen. Je kan dan op zelfstandige basis periodieke controles en onderhoud uitvoeren en leert onderdelen afstellen of vervangen. De opleiding bestaat uit 3 modules: Periodiek onderhoud personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen, vervanging en herstelling onderdelen personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen en voorbereiding technische keuring personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.

VERVOLGTRAJECT

Na de opleiding ben je goed voorbereid op de toekomst en kom je terecht in een garage om als zelfstandig automecanicien aan de slag te kunnen. De opgedane kennis die je zowel in de school als op je werkplek hebt ingeoefend zal je goed kunnen gebruiken als volwaardig en succesvol automecanicien!

TEWERKSTELLING

Wanneer we merken dat je arbeidsrijp bent dan kom je terecht in een garage naar keuze of bekijken we samen of er een plaats vrij is bij de garagebedrijven met wie we samenwerken. Natuurlijk is er ook de mogelijk om zelf te solliciteren om een werkplek te vinden naar eigen keuze. Dicht bij huis? Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of fiets? Aan jouw de keuze!

Copyright © 2020 – Centrum Leren & Werken De Vesten

Herentals | Balen