Balen: Boudewijnlaan 15/3    2490 Balen               –     014 31 03 66

Herentals: Menenstraat 21    2200 Herentals     –     014 21 27 79

Kelner

PROFIEL VAN HET BEROEP

De kelner organiseert de zaal en geeft instructies aan de hulpkelner. Hij begeleidt klanten, geeft menu- en drankenadvies en handelt de betaling af. Hij beheert tevens de voorraad, plaatst bestellingen en berekent de kostprijs.

INHOUD

De opleiding kelner bestaat uit 5 verschillende modules die samen het certificaat tot kelner vormen:

  • Module 1: zaal- en tafelschikking:

In de module zaal- en tafelschikking leer je tafels en stoelen volgens het zaalplan te schikken, tafellinnen klaarleggen, servetten plooien, tafel dekken, decoratietechnieken gebruiken,…

  • Module 2: initiatie bar en bediening:

In de module initiatie bar en bediening leer je de niet-alcoholische bardienst uit te voeren (warme en koude dranken klaarzetten, vaat uitvoeren aan de toog, frigo’s aanvullen,…) en klanten correct onthalen en bedienen.

  • Module 3: bediening:

In de module bediening ligt de nadruk op de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) van de toog en van de tafels en ga je dieper in op het onthaal en de bediening van klanten.

  • Module 4: klantenservice:

In de module klantenservice leer je omgaan met klanten( verwelkomen, reservatie controleren, menu- en drankenadvies geven en de rekening maken en ontvangen.

  • Module 5: zaalorganisatie:

In de module zaalorganisatie staat alles in het teken van bestellingen plaatsen, kostprijs berekenen, zaalplannen opstellen en een goed verloop van de dienst opvolgen.

VERVOLGTRAJECT

Het behalen van de modules leidt tot het behalen van je certificaat Kelner. Je kan daarna als kelner aan de slag in verscheidene horeca zaken.

TEWERKSTELLING

Je wordt tewerkgesteld in de horeca. Je werkt zelfstandig en neemt de verantwoordelijke taken voor je rekening. amen met je werkgever bekijken we de verschillende competenties die aan bod moeten komen om zo een evenwichtig geheel te creëren op de werkvloer.

 

Copyright © 2020 – Centrum Leren & Werken De Vesten

Herentals | Balen