PROFIEL VAN HET BEROEP
Als hulpkelner ben je tewerkgesteld in een restaurant. Je voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) voor de zaal en de bar uit. Je helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten.
Je ruimt de tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst.
INHOUD
De opleiding hulpkelner bestaat uit 3 verschillende modules die samen het certificaat tot hulpkelner vormen:
- Module 1: zaal- en tafelschikking:
In de module zaal- en tafelschikking leer je tafels en stoelen volgens het zaalplan te schikken, tafellinnen klaarleggen, servetten plooien, tafel dekken, decoratietechnieken gebruiken,…
- Module 2: initiatie bar en bediening:
In de module initiatie bar en bediening leer je de niet-alcoholische bardienst uit te voeren (warme en koude dranken klaarzetten, vaat uitvoeren aan de toog, frigo’s aanvullen,…) en klanten correct onthalen en bedienen.
In de module bediening ligt de nadruk op de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) van de toog en van de tafels en ga je dieper in op het onthaal en de bediening van klanten.
VERVOLGTRAJECT
Na je opleidingen hulpkelner kan je doorstromen naar de opleiding ‘Kelner’.
TEWERKSTELLING
Je wordt tewerkgesteld in de horeca. Samen met je werkgever bekijken we de verschillende competenties die aan bod moeten komen om zo een evenwichtig geheel te creëren op de werkvloer.