voor een SUCCESvolle toekomst!

Medewerker snackbar en taverne

Profiel van het beroep

In de opleiding medewerker snackbar-taverne verzorgen de jongeren de keukenbereidingen, de bardienst en de bediening van de klanten in een snackbar-taverne. In een sneldienstrestaurant past hij sneldienstrestauranttechnieken toe en bedient de klanten. De leerlingen krijgen tijdens de lessen hoofdzakelijk praktijk. De theorie dient enkel ter ondersteuning van de praktijk.

 

Inhoud

De opleiding medewerker snackbar-taverne bestaat uit 2 modules:

  • Snackbar-taverne
  • Sneldienstrestauratie

Vervolgtraject

Voor elke module die men met vrucht beëindigd heeft wordt een deelcertificaat uitgereikt.  Na het behalen van de 2 deelcertificaten wordt het certificaat medewerker snackbar-taverne uitgereikt. Na deze opleiding kunnen de jongeren kiezen om te gaan werken maar zijn er nog vele andere opties binnen hetzelfde opleidingsdomein denk hierbij dan maar aan de opleiding keukenmedewerker, hulpkelner,… Ook kan er gekozen worden voor een opleiding hoger onderwijs wanneer de jonger een diploma secundair onderwijs behaald heeft.

 

Tewerkstelling

De jongeren worden tewerkgesteld in tavernes, snackbars, broodjeszaken, snelrestauranten,…