voor een SUCCESvolle toekomst!

Hulpkok

Profiel van het beroep

Tijdens de opleinding hulpkok leert de jongere de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit te voeren. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker. De leerlingen krijgen tijdens de lessen overwegend praktijk, aangevuld met een klein beetje theorie. Dit ter ondersteuning van hun praktijk. Af en toe zullen deze leerlingen al kleine administratieve taken moeten uitvoeren.

 

Inhoud

De opleiding hulpkok bestaat uit 5 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukentechnieken
  • Warme keukentechnieken
  • Koude keukentechnieken
  • Keukenprocessen

 

 

 

Vervolgtraject

Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd wordt een deelcertificaat uitgereikt.

Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd wordt een certificaat uitgereikt.

De jongeren die dit traject volledig doorlopen hebben kunnen kiezen voor de werkvloer of ver gaan voor een certificaat van kok.

 

Tewerkstelling

De jongeren worden tewerkgesteld in keukens van restaurants, tavernes of keukens waar een gelijkwaardig takenpakket uitgevoerd wordt. De jongeren werken samen met een kok en eventueel keukenmedewerkers of andere hulpkoks.