Balen: Boudewijnlaan 15/3    2490 Balen               –     014 31 03 66

Herentals: Menenstraat 21    2200 Herentals     –     014 21 27 79

Winkelbediende

PROFIEL VAN HET BEROEP

Tijdens de opleiding winkelbediende leren de jongeren om tewerkgesteld te worden in een winkel. Ze leren een kassa te bedienen, efficiënt goederen aan te vullen en te transporteren, het contact met klanten zo goed mogelijk te laten verlopen en de mooiste etalages te maken.

We proberen hierin zo uitgebreid mogelijk te gaan. Bijgevolg richten we ons bijvoorbeeld ook op anti-diefstal, de voorraad en prijsetikettering.

INHOUD

De opleiding Winkelbediende bestaat uit 5 modules:

  • Aanvulwerk
  • Presentatiewerk
  • Klantencontact
  • Kassawerk
  • Verkoop

Voor elke module die men met vrucht heeft beëindigd, wordt een deelcertificaat uitgereikt.

Indien de 5 modules met vrucht worden beëindigd, wordt het certificaat van Winkelbediende uitgereikt. Er kan tussentijds ook nog het certificaat van kassieraanvuller of verkoper uitgereikt worden.

Samengevat wordt dit:

De leerlingen krijgen tijdens de lessen overwegend praktijk, aangevuld met een klein beetje theorie. Op deze manier kunnen ze alles in de praktijk zo goed mogelijk begrijpen.

De leerlingen vullen producten aan, werken met een didactische kassa, controleren de voorraad en presenteren (al dan niet seizoensgebonden) de producten.

VERVOLGTRAJECT

Na je opleiding kan je werken op een tewerkstellingsplaats, maar er zijn ook nog andere opties. Enkele voorbeelden: supermarkt, kledingwinkel, parfumerie,…
Je kunt een extra opleiding volgen, maar met een diploma secundair onderwijs zijn er nog veel mogelijkheden binnen het hoger onderwijs.

TEWERKSTELLING

De leerlingen worden tewerkgesteld in een winkel. Dit kan gaan van een supermarkt, kledingwinkel tot een doe-het-zelf-zaak. De mogelijkheden zijn oneindig, zolang ze maar tewerkgesteld zijn als winkelmedewerker (kassawerk, klantencontact, de verkoop, het aanvulwerk, …)

Copyright © 2020 – Centrum Leren & Werken De Vesten

Herentals | Balen